A Cappy története

Cappy

A Cappy története

A The Coca-Cola Company minden egyes termékének önálló története van, hiszen sokszor kalandos út vezetett egy-egy márka sikeréhez. Így van ez a Cappy márka esetében is.

Az jól ismert, hogy a második világháború alatt az amerikaiak nemzeti üdítőjének tartott Coca-Cola minden olyan hadszíntéren jelen volt, ahol a szövetségesek oldalán harcoló amerikai katonák is. De azt már sokkal kevesebben tudják, hogy ugyanebben az időben született meg Európában, egészen pontosan Belgiumban a The Coca-Cola Company egy másik márkája is, a Cappy.

1940. május 13-án Belgium küszöbön álló német megszállására számítva Carl West, a Coca-Cola belgiumi menedzsere azt javasolta beosztottainak, hogy berendezéseikkel és cukorkészletükkel meneküljenek Angliába. Hosszú és drámai eseményekben is bővelkedő útjuk azonban meghiúsult, ugyanis az Angol-csatorna partján arra kényszerültek, hogy visszatérjenek Belgiumba.

Hazatérve meglepődve látták, hogy az üzem sértetlen maradt. A háború ellenére az élet ment tovább. Mivel képtelenség volt a híres Coca-Cola koncentrátumot az Egyesült Államokból beszerezni, Carl West kidolgozott egy narancsízű italt, amelyet Cappy-nek nevezett el. A belgák azonnal szívükbe zárták az italt, amely később az egyik legnépszerűbb The Coca-Cola Company márkává vált. Még 1940-ben a Minute Maid vállalat kutatói új megoldást találtak arra, hogyan lehet a narancslevet hosszabb ideig eltartani.

1950 Az 1950-es évek elején a nagy távolságokban történő narancslé-szállítás is tovább fejlődött. Az újdonság abból állt, hogy a narancslevet lefagyasztották és különleges fagyasztóegységekben szállították a megrendelőknek. 1960 1960-ban a The Minute Maid Company, akkor a gyümölcslé-piac világvezető vállalata, a The Coca-Cola Company részévé vált. Így, a The Coca-Cola Company több évtizedes tapasztalata egyesült a Minute Maid szakértelmével. 2002 2002-ben végre Magyarországon is bevezetésre került a Cappy gyümölcslé, igy a világ több mint 200 országában jelenlévő Cappy termékek a magyar fogyasztók mindennapjaiban is megjelenhettek.

 

forrás: cappy.hu

2017-06-29T16:09:09+00:00 0 Comments

Szólj hozzá!